Letná stovka 2023

Ľadové medvede sa počas letnej sezóny menia na vytrvalostných plavcov. Aj tento rok vás čaká tradičná diaľkoplavecká akcia – Letná stovka ĽMVv. Cieľom v tejto amatérskej súťaže je naplávať od 21.6. do 23. 9. 2023 celkovo 100 kilometrov. Letná stovka ĽMVv je otvorená nielen pre členov klubu ĽADOVÉ MEDVEDE Veľká voda. Zapojiť sa môžu aj členovia ostatných klubov a tiež jednotlivci, bez klubovej príslušnosti.  Je to 95 dní, počas ktorých sa môžete pokúsiť o výrazný plavecký výkon, samozrejme bezpečne a s ohľadom na zdravotný stav. Plávame prioritne na jazere Nové Košariská (malé jazero), ale počas výletov a dovoleniek môžete využiť akúkoľvek otvorenú vodnú plochu. Mimokluboví účastníci môžu plávať na svojich domovských jazerách.

Letná stovka sa pláva výlučne na otvorených vodných plochách, teda plávať je možné na jazerách, moriach, tajchoch a riekach. 

Zo vzdialenosti odplávanej v tečúcich vodných tokoch sa zapisuje do tabuľky len polovica! 

Plávanie v bazéne sa nezapočítava do Letnej stovky!

Podmienkou je však záznam jednotlivých plaveckých aktivít, a to pomocou hodiniek s GPS alebo mobilných telefónov. KAŽDÝ plavec má povinnosť preukázať odplávanie vzdialenosti nad 100km, preto si záznam z každej aktivity uchovajte do ukončenia Letnej stovky 23. 9. 2023. Kontrola bude námatková.

Kto nevlastní hodinky s GPS záznamom aktivít, záznam môže robiť mobilným telefónom. Každý smart mobilný telefón, má zabudovaný GPS čip. Stiahnite a nainštalujte si aplikáciu na záznam aktivít a každú plaveckú aktivitu si uložte v aplikácii. Pre telefóny s operačným systémom Android aj IOS, môžete použiť aplikáciu Google fit, Mapy.cz, prípadne Samsung Health, ktoré si stiahnete tu:

Android Google fit

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.fitness

IOS Google fit

https://apps.apple.com/us/app/google-fit-activity-tracker/id1433864494

Android Mapy.cz

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.seznam.mapy&hl=cs&pli=1

Android Samsung health 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.app.shealth

Do tabuľky si k svojmu menu zapisujte odplávané metre systémom ako po minulé roky: pondelok – streda do stredy, štvrtok – nedeľa do nedele.